Delavnica risanja mandal

V vsakem od nas se skriva nekaj lepega, čarobnega. Ko neguješ ta prostor v sebi in si v njem prisotna/prisoten se vsi izzivi v življenju zdijo lažji. Jaz sem povezavo s tem srčnim prostorom našla skozi ustvarjalnost. Vrata vanj se na stežaj odprejo, ko slikam mandale. Zato, ker je mandala simetričen in zdrav vzorec, ki naše možgane pomirja. Skozi mandalo energija lahko nemoteno teče, saj ni nikjer nič polomljeno in zablokirano. Mandala ti ponuja en sam neskončen razcvet in tebe navzven proti svetu, iz središča do zadnje krožnice.

 

Na delavnici boš, poleg tehničnega znanja, ki ga potrebuješ za slikanje mandal, dobil-a tudi globoke uvide v to, kako lahko zavestno ustvarjaš svoje življenje, točno takega kot si želiš ti. Pri tem pa boš na vsakem koraku deležna/deležen moje podpore.

 

Domov boš odnesla/odnesel čisto svojo unikatno in avtentično  mandalo. Iz stene tvojega doma te bo vedno znova spominjala na povezavo s sabo, tvoj srčni prostor bo sijala v tvoj dom.

 

Delavnica je zate:

 

 • Če si popolna začetnica in tudi če imaš s slikanjem že nekaj izkušenj
 • Če bi rada več pozornosti namenila svoji ustvarjalnosti

 

Mandala ti ponudi zelo varen prostor pri raziskovanju svoje ustvarjalnosti, saj si najprej zrišeš strukturo oz igrišče, v katerem se potem igraš z vzorci in barvami. Ni se ti potrebno  ukvarjati s tem, kako bo izgledal končni izdelek, saj že sama simetrija v mandali poskrbi za to, da končni izdelek izgleda smiselno in lepo. V tebi se prebudi otroška igrivost, radovednost in čudenje, ki tvoji ustvarjalnosti odprejo pot, da svobodno steče skozi tebe.

 

 • Če bi se rada naučila, kako v mandalo vtkati namero, ki te vodi od srčne želje do tega, da dosežeš svoj cilj

 

Skozi procese ti pomaga navigacija oz. namera, ki skrbi za to, da ne izgubiš smeri, da ne pozabiš kam pravzaprav greš, hkrati pa ti služi kot motivacija, da po svoji poti nadaljuješ, tudi kadar je ta težka.

 

Namera je nekaj kar želiš doseči, npr. obilje, lahkotnost življenja, povezanost s samim/samo seboj, bolj odprt pretok ustvarjalne energije… možnosti je neskončno. Izbereš si podporo za tisti cilj, proti kateremu potuješ zdaj.

 

Ko ustvarjaš mandalo, ustvarjaš prostor in čas, da se namera vtke vanjo in v tvoje življenje ter te usmeri proti željenemu cilju. Svojo mandalo potem odneseš domov, da te podpira na tvoji življenjski poti.

 

 • Če želiš negovati in poskrbeti za svoj sveti prostor

 

Naš energetski prostor se hitro zasiči z vtisi in občutki iz okolja. Sploh, če živiš v mestu, hodiš v službo in v enem dnevu srečaš veliko ljudi. Zato je pomembno, da si vzameš čas zase in poskrbiš za svoj sveti prostor.

 

Ko slikaš mandalo, v svoj prostor vnašaš zdrav, cel vzorec in barve, ki ga podprejo. S tem ga čistiš in neguješ. Svoj mentalni in čustveni svet.

 

Ko je tvoj prostor očiščen in pretočen, ko zadiha, se lažje povežeš z duhovnim svetom, s svojim srcem in slišiš sporočila, ki ti jih šepeta tvoja intuicija. Takrat postane življenje bolj lahkotno in vse lapše teče.

 

 • Če želiš videti kakšno mandalo bi ustvarila ti, če bi dovolila intuiciji, da ti narekuje pot skozi izbiro barv in vzorcev

 

V življenju večkrat poslušamo glas razuma, do te mere, da ne prepoznamo več bolj subtilnih ravni našega bitja. Da ne slišimo več šepetanja svoje intuicije, ki je glas naše duše.

 

Meni je eden ljubših delov ustvarjalnega procesa opazovati kakšen čudež se bo zdaj rodil v svet skozi mene, če se popolnoma predam svojemu notranjemu glasu in si dovolim, da skozi mandalo izrazim karkoli mi le-ta šepeta. Vedno znova doživim mandalo, ki nastane, kot poljub svoje duše, sporočilo ljubezni zame in svojega notranjega sveta.

 

 • Če bi rada s pomočjo mandale raziskovala svoj notranji svet

 

Kaj sploh pomeni  raziskovati svoj notranji svet? Svojo pozornost obrneš na noter, vase in opazuješ. Kako se v resnici počutiš, ko si sam-a s sabo. Kam ti odnaša tok misli? Ti pogovor v tvoji glavi s samim/samo sabo povzroča nelagodje, sram, krivdo, žalost? Ali te odpira v veselje, ljubezen, upanje,…?

 

Potuješ po sebi in raziskuješ. Začneš bolje razumeti samega/samo sebe in s tem se sproži samozdravljenje.

Mandala, ki jo ob tem ustvarjaš s svojimi rokami, ti pri tem drži varen prostor. Zato, ker iz kaosa ustvarja red – tudi v tvojih mislih. Ko ponavljaš vzorce v mandali, gradiš zdravo fluidno strukturo, skozi katero lahko teče energija. Hkrati jo gradiš tudi v svoji notranjosti. Ko energija teče, pa se lahko tvoji občutki sprostijo in premaknejo. Poti se odprejo in rešitve za tvoje težave lažje pridejo do tebe.

 

Delavnica ni zate:

 

 • Če te ne zanima tvoja ustvarjalna energija

Če ti ni do tega, da bi posvetil-a  nekaj svoje pozornosti ustvarjalnosti, če do ustvarjanja ne čutiš nobene strasti ali želje po ustvarjanju, potem ta delavnica verjetno ni prava zate.

 

 • Če želiš imeti na steni samo eno ali nekaj mandal

Če te ne zaima slikanje mandal pa bi vseeno rad-a imela na steni mandalo, ki bo podpirala tebe in tvoj prostor, jo lahko izbereš med mojimi že naslikanimi mandalami ali pa jo naročiš in jo jaz naslikam zate. V tem primeru mi napiši mail.

 

 • Če ti ni do raziskovanja svoje notranjosti

 

Ob ustvarjanju na delavnici zagotovo prideš do nekaj notranjih uvidov tudi o tem, kako ustvarjaš svoje življenje in kako bi lahko to počel-a še z večjo strastjo in veseljem. Če pa želiš samo tehnična navodila kako se nariše mandala, mi piši in bova skupaj ugotovila/ ugotovila kako ti lahko to predam.

 

NEKAJ ODGOVOROV NA VPRAŠANJA, KI SE NAJVEČKRAT POJAVIJO:

 

 • Ali je delavnica primerna zame, ki sem popolna začetnica?

 

Na delavnici vodim vsakega udeleženca počasi po korakih od začetka do konca. Če se kjerkoli zatakne pa korak narediva skupaj. Ko rišeš mandalo postopama, je risanje zelo enostavno. Pomagamo si z ravnilom in šestilom. Sicer pa vaja dela mojstra in nihče od tebe ne pričakuje, da bo tvoja prva mandala popolna. Na delavnici se boš naučil-a osnov slikanja mandal, ki jih boš potem uporabil-a v vseh mandalah, ki jih boš še naslikala v življenju.

 

 • Ali je delavnica zame, če nimam doma nobenega slikarskega materiala?

 

Za ves materil, ki ga potrebujemo na delavnici, poskrbim jaz. Ti pa na delavnici dobiš spisek osnovnih stvari, ki jih za slikanje mandal potrebuješ. Ker boš vse pripomočke na delavnici uporabil-a, ti bo potem tudi lažje te stvari nakupiti za ustvarjanje mandal doma.

 

Kaj so drugi udeleženci napisali o delavnici:

 

“Mandala… ko se s piko na sredini platna začne čarovnija, umetnost, zgodba, slika, energija,,, kako zelo so mi bile všeč in potem naletim na Tanjo. Ravno je razpisala termin za tečaj risanja mandal s pikami. V prijetnem prostoru nam je vse razložila in lotile smo se dela. Precej klepetavo in negotovo smo se lotile vsaka svojega platna. 100 vprašanj. Ko pa enkrat začneš, te mandala potegne vase. Prostor je zapolnila glasba, naša platna pa so se začela polniti. Čas se je hitro obrnil in vsaka od nas je s ponosom odnesla domov svojo stvaritev. Svojo Mandalo,”

Barbara

 

“Luštna delavnica in prijetno druženje. Iz strani mentorice zelo podprt in ljubeč prostor v katerem se lahko popolnoma svobodno izraziš. Pikice te popeljejo v tvoj notranji svet. Izpod rok vsake udeleženke nastanejo čudovite kreacije.”

Darja

“Na Tanjini delavnici sem se naučila, kako iz glave v predajo pri slikanju. Namesto, da bi si prej zvizualizirala končni izdelek, sem intuitivno izbirala, risala vzorce ter izbirala barve za na mandalo. V samem procesu me je čisto odprlo, na koncu pa sem s presenečenjem ugotovila, da sem “po nesreči” naslikala 5 elementov (zrak, ogenj, voda in zemljo): Tanjino vodenje je bilo profesionalno in nežno in jo seveda toplo priporočam.”

Alja

 

“Tanjina delavnica risanja mandal mi je bila zelo všeč. Poleg tega, da sem se naučil risat mandale na razno razne načine in jih kreativno pobarvat, sem spoznal tudi male skrivnosti, s katerimi vdahneš v mandale čarobnost, ki jih lahko zaznaš v Tanjinih mandalah. Delavnica je res prijetna, risanje pa zelo sproščujoče. Priporočam.”

Marko

 

Da boš lahko ustvarjal-a v mirnem vzdušju in da boš lahko imel-a dovolj moje pozornosti, sem omejila število udeležencev, zato si čimprej rezerviraj svoje mesto preko spodnjega obrazca.

 

Cena delavnice je 75 eur in zajema 4 do 5 ur delavnice ter ves material, ki ga boš na delavnici uporabil-a.